loader image

O Kiss Fm 91.1 εκπέμπει 24/7 από τα Ιωάννινα τα αγαπημένα κομμάτια του χθες, με τις μεγαλύτερες επιτυχίες των 80’s, 90’s, 00’s και τα καλύτερα του σήμερα. Τις περισσότερες ώρες εκπέμπει αυτόνομο πρόγραμμα ενώ συνεργάζεται και με τον Kiss Fm Αθηνών (92.9).

Η ιστοσελίδα αναπτύχθηκε από την ΠΕ Websites

Taylor Swift: Πόσο επηρέασε τελικά με την ανάρτηση υποστήριξης προς την Kamala Harris;

Το λεγόμενο “The Swift Effect”
Τα νέα της ημέρας από τον Kiss 91,1

Πολλοί αμφισβητούν το εάν και κατά πόσο η Taylor Swift έχει επηρεάσει την πολιτική κίνηση προς την Kamala Harris, ύστερα από την ανάρτηση υποστήριξής της, όμως τα δεδομένα δείχνουν μία άλλη εικόνα ακόμα και στους δυσκολόπιστους.

Ήταν το “πρόσωπο της χρονιάς” για το 2023 από το περιοδικό TIME; Ήταν. Είναι μία από τις πιο επιδραστικές γυναίκες στον κόσμο; Είναι. Μπορεί να καθορίσει το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ;Τα στοιχεία δείχνουν πως ναι.

Την Τρίτη, η Taylor Swift υποστήριξε δημόσια μέσα από μια ανάρτησή της στο IG την Kamala Harris, μετά το πολυσυζητημένο debate ανάμεσα σε εκείνη και τον Donald Trump. “Θα ψηφίσω την Κάμαλα Χάρις και τον Τιμ Γουόλς στις προεδρικές εκλογές του 2024. Την ψηφίζω γιατί αγωνίζεται για τα δικαιώματα που πιστεύω ότι χρειάζονται έναν μαχητή για να τα υπερασπιστεί. Τη θεωρώ μια σταθερή και χαρισματική ηγέτιδα και πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα σε αυτή τη χώρα αν ηγούνται άνθρωποι με ηρεμία και όχι χάος”, είχε γράψει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της. Ε, και μέσα σε 24 ώρες η επίδρασή της επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά.

Μετά τη δημόσια στήριξή της στην Kamala, περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι οδηγήθηκαν στον σύνδεσμο εγγραφής ψηφοφόρων vote.gov, που η ίδια είχε επισυνάψει σε IG story. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τα στοιχεία υπήρξαν συνολικά 405.999 επισκέψεις στο vote.gov, ξεπερνώντας κατά πολύ τον ημερήσιο μέσο όρο του ιστότοπου των 30.000 στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, είναι τόσο χρήσιμος αυτός ο αριθμός; Η αλήθεια είναι πως όχι, δεδομένου ότι δεν γνωρίζουμε εάν οι επισκέπτες του link είναι νέοι ψηφοφόροι και εάν ολοκλήρωσαν την εγγραφή τους για να ψηφίσουν. Στην πραγματικότητα, είναι αδύνατο να γνωρίζουμε ακριβώς πόση διαφορά θα κάνει η Taylor Swift στις εκλογές.

«The Swift Effect»: Μπορεί η Τέιλορ Σουίφτ να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ;

Σύμφωνα με τους New York Times, υπάρχουν πολλές μελέτες σχετικά με το πόσο μεγάλη επιρροή μπορεί να ασκήσει ένα διάσημο πρόσωπο σε μία τόσο σημαντική διαδικασία, αλλά τα στοιχεία είναι ανάμεικτα. Εδώ, εξαιρετικά χρήσιμο μπορεί είναι το παράδειγμα της Oprah Winfrey.

Αφού η Όπρα Γουίνφρεϊ υποστήριξε τον Barack Obama στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών το 2008, οι ερευνητές ανέλυσαν τα στοιχεία συνδρομών του περιοδικού “Oprah”, τις πωλήσεις βιβλίων και τα αποτελέσματα των εκλογών για να καταλήξουν στο εάν ο Barack Obama είχε καλύτερες επιδόσεις από τις αναμενόμενες σε σημεία όπου οι άνθρωποι ήταν συνδρομητές του περιοδικού ή όπου τα βιβλία που συνιστούσε η Λέσχη Βιβλίου της Oprah πουλούσαν ιδιαίτερα. Τελικά, διαπίστωσαν ότι η υποστήριξη της είχε ως αποτέλεσμα να δοθεί στον Obama σημαντική ώθηση (ένα εκατομμύριο ψήφοι επιπλέον), στις προκριματικές εκλογές, σε σύνολο 30 εκατομμυρίων ψήφων.

Ωστόσο, αυτή η μελέτη μπορεί να μας οδηγήσει μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι στο Οχάιο διαπίστωσαν ότι η δημόσια υποστήριξη συγκεκριμένων πολιτικών από διάσημα πρόσωπα είναι πιο πιθανό να έχουν σημασία στις προκριματικές εκλογές, όταν οι ψηφοφόροι πρέπει να επιλέξουν μεταξύ δύο ή περισσότερων σχετικά παρόμοιων υποψηφίων. Στις γενικές εκλογές, ωστόσο, η κομματική τοποθέτηση είναι αυτή που καθοδηγεί τις επιλογές των ψηφοφόρων.

Πάντως, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από τη Redfield & Wilton Strategies στις αρχές Ιανουαρίου, για το περιοδικό week, τουλάχιστον το 18% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι είναι “πιο πιθανό” ή “σημαντικά πιθανότερο” να ψηφίσουν έναν υποψήφιο τον οποίο υποστηρίζει η Taylor Swift. Παράλληλα, το 17% των ερωτηθέντων σημείωσε ότι θα ήταν “λιγότερο πιθανό” να ψηφίσει έναν υποψήφιο που υποστηρίζεται από τη σταρ, ενώ το 55% δήλωσε ότι δεν θα ήταν «ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο πιθανό» να το κάνει. Περίπου το 45% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι είναι θαυμαστές της Taylor Swift.

Φωτογραφίες / Πηγή: jenny.gr

Media Gallery: 
Share on

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.