loader image

O Kiss Fm 91.1 εκπέμπει 24/7 από τα Ιωάννινα τα αγαπημένα κομμάτια του χθες, με τις μεγαλύτερες επιτυχίες των 80’s, 90’s, 00’s και τα καλύτερα του σήμερα. Τις περισσότερες ώρες εκπέμπει αυτόνομο πρόγραμμα ενώ συνεργάζεται και με τον Kiss Fm Αθηνών (92.9).

Η ιστοσελίδα αναπτύχθηκε από την ΠΕ Websites

Selena Gomez: Αυτό είναι το περίεργο hack που τη χαλαρώνει

Υπάρχει εξήγηση πίσω από αυτό το hack;
Τα νέα της ημέρας από τον Kiss 91,1

Η Selena Gomez βρίσκεται στο προσκήνιο αυτές τις μέρες και δε θα μπορούσαμε να το απολαμβάνουμε περισσότερο, αφού μεταξύ άλλων μάθαμε και το hack που τη βοηθά να χαλαρώνει.

Το 2013 διαγνώστηκε με λύκο. Λίγα χρόνια αργότερα, υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού. Το 2020, αποκάλυψε πως πάσχει από διπολική διαταραχή. Σήμερα, μετά από πολλές περιπέτειες στην υγεία της, η Selena Gomez έχει βρει τους τρόπους και τις μεθόδους που λειτουργούν καλύτερα για εκείνη, ώστε να παραμένει καλά.

Δίνοντας συνέντευξη πριν μερικές ημέρες στο Vanity Fair, η Selena Gomez μίλησε για το δικό της “ταξίδι” στη μητρότητα, αποκαλύπτοντας πως δεν μπορεί να κάνει παιδιά. “Έχω πολλά ιατρικά προβλήματα που θα έθεταν σε κίνδυνο τη ζωή μου και τη ζωή του μωρού. Αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να θρηνήσω για λίγο καιρό“, τόνισε. Σε άλλο μέρος, μίλησε και για την αληθινή αγάπη, την οποία βιώνει αυτήν τη στιγμή με τον Benny Blanco.

Δεν έμεινε, όμως, εκεί. Μοιράστηκε και μια περίεργη μέθοδο που χρησιμοποιεί για να φροντίσει τον εαυτό της, μια μέθοδο που την ηρεμεί όταν δεν αισθάνεται καλά. Κι όπως φαίνεται, αυτή η μέθοδος λειτουργεί πραγματικά. H ίδια, λοιπόν, εξομολογήθηκε πως το κρύο νερό και οι θερμάστρες, είναι τα δικά της hack που μπορούν να την κάνουν να ηρεμήσει στις πιο δύσκολες στιγμές.

Η επιστημονική εξήγηση

Ίσως ακούγεται παράξενο, αλλά διάφορες έρευνες έχουν αποδείξει ότι η θερμοκρασία, είτε πρόκειται για ένα παγωμένο ντους ή βουτιά στη θάλασσα, είτε για ένα χαλαρωτικό ζεστό μπάνιο, μπορεί να είναι το «κλειδί» για την τόνωση της διάθεσής μας.

Ενδεικτικά, μια μελέτη του 2007 που διεξήχθη από ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Virginia Commonwealth, κατέληξαν στο ότι ένα κρύο ντους δύο φορές την εβδομάδα μπορεί να μειώσει σημαντικά τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Το κρύο νερό, φαίνεται πως ενεργοποιεί το νευρικό σύστημα και αυξάνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, γεγονός που προκαλεί την απελευθέρωση της νοραδρεναλίνης ή νορεπινεφρίνης. Αυτός ο νευροδιαβιβαστής έχει αποδειχθεί ότι έχει θετική επίδραση στη διάθεση. Ορισμένες μελέτες έχουν επίσης διαπιστώσει αύξηση της ντοπαμίνης μετά την έκθεση σε κρύο νερό, η οποία είναι γνωστή ως ορμόνη της χαράς.

Και τι γίνεται με τις θερμότερες θερμοκρασίες;

Το 2016, μια μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν στις ΗΠΑ και σε 24 ασθενείς με σοβαρή κατάθλιψη, κατέληξε στο ότι η θερμότητα μπορεί να περιορίσει τα συμπτώματα. Οι ερευνητές θέρμαναν σπιράλ και τα τοποθετούσαν γύρω από τους ασθενείς αυξάνοντας τη θερμοκρασία του δέρματός τους στους 38,3 βαθμούς. Στη συνέχεια απενεργοποίησαν τη θερμότητα. Η μελέτη αποκάλυψε ότι το 60% των ασθενών ανταποκρίθηκε στη θεραπεία και το 40% πληρούσε τα κριτήρια για ύφεση της κατάθλιψής του μετά από μία μόνο συνεδρία.

Φωτογραφία / Πηγή: jenny.gr

Media Gallery: 
Share on

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.